Πλατφόρμα (Φόρουμ) για την Παιγνιοθεραπεία και τη Δραματοθεραπεία

fotor011-1

Εδώ και καιρό έχει δημιουργηθεί μια συγκεκριμένη πλατφόρμα (φόρουμ) στο internet το οποίο περιλαμβάνει σεμινάρια και απόψεις των μελών του γύρω από θέματα που αφορούν τις δύο αυτές ψυχοθεραπευτικές μεθόδους. ! Η συγκεκριμένη πλατφόρμα, αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια για έναν ελεύθερο ψηφιακό τόπο συνάντησης όλων μας με ανταλλαγή απόψεων και σχολίων πάνω σε θέματα που μας ενδιαφέρουν.

Στόχος μου είναι να αποτελέσει ένα καλό εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ των θεραπευτών αλλά και όλου του υπόλοιπου κόσμου που ενδιαφέρεται να μάθει τι είναι η Παιγνιοθεραπεία και η Δραματοθεραπεία. ! Η πλατφόρμα αυτή είναι ανοικτή και ελεύθερη να την επισκεφτεί όποιος θέλει προκειμένου να ενημερωθεί για την συγκεκριμένη θεματολογία. Επίσης όσοι εγγράφονται σαν μέλη μπορούν να αναρτούν μηνύματα, ανακοινώσεις, ερωτήσεις ώστε να προωθείται η επικοινωνία μεταξύ των μελών και η ανταλλαγή απόψεων. Να ενημερώνονται για σεμινάρια, ημερίδες, να αναρτούνται βίντεο και φωτογραφίες από δράσεις και γενικά να εκφράζουν απόψεις σχετικές με τα θέματα του φόρουμ.

Στην συγκεκριμένη πλατφόρμα υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές (topics) τα οποία μπορούν να βλέπουν μόνο συγκεκριμένα μέλη (αυτά που θα ορίσετε εσείς κάτι σαν ιδιωτικό club). Αυτές οι περιοχές δεν είναι ορατές από το ευρύ κοινό και αποτελούν χώρους επικοινωνίας μόνο συγκεκριμένων ομάδων. (π.χ. χώρος επικοινωνίας όλων των Δραματοθεραπευτών ή ενός συλλόγου παιγνιοθεραπευτών ή μόνο τα μέλη ενός συγκεκριμένου κέντρου, η μιας συγκεκριμένης επιτροπής κ.α. , με εξειδικευμένες αναρτήσεις, σχόλια και συζητήσεις που δεν είναι ορατές από άλλους).

Για την ένταξη νομικών προσώπων (συλλόγων, κέντρων κ.α.) που έχουν τα ίδια πολλά μέλη, απαραίτητη προυπόθεση είναι να ορισθεί ένας υπεύθυνος (συντονιστής) από κάθε νομικό πρόσωπο ο οποίος θα συντονίζει την εύρυθμη λειτουργία θεμάτων και μελών που αφορούν το συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο. Για τον συντονιστή θα υπάρχει από εμένα τεχνική υποστήριξη – εκπαίδευση για θέματα λειτουργίας του φόρουμ.

Οι συντονιστές κάθε φορέα θα έχουν έναν δικό τους προσωπικό χώρο (ενότητα) στον οποίο θα μπορούν να συζητούν και να προτείνουν αλλαγές συνολικά για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης πλατφόρμας, όπου αυτό είναι δυνατό.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια είναι προσωπική προσπάθεια, έχει επιλεγεί μια ελεύθερη πλατφόρμα με πολύ χαμηλό κόστος λειτουργίας. (ανάλογα με την ανταπόκριση και τις απαιτήσεις των μελών της θα μπορούσε να επεκταθεί).! Για τον λόγο αυτό το ετήσιο κόστος για κάθε φορέα θα ανέρχεται στο ελάχιστο ποσό των 50 €/έτος.! Διαφημιστικές καταχωρήσεις μπορούν να γίνουν δεκτές με κάποιο επιπλέον κόστος, εφόσον αφορούν τις συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Αθήνα 16/3/2014!Θα χαρώ πολύ να συμμετέχετε στην προσπάθεια αυτή ώστε να πάρει έστω και ηλεκτρονικά σάρκα και οστά η ενιαία μεγάλη κοινότητα, όλων των κέντρων, φορέων, επαγγελματιών, σπουδαστών, κ.α. που ασχολούνται με την Παιγνιοθεραπεία και την Δραματοθεραπεία στην Ελλάδα.

Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση ή πληροφορία χρειαστείτε στα τηλέφωνα 210 6921162 και 6947304848.

Με εκτίμηση

Πέτρος Βαγιακάκος Παιγνιοθεραπευτής

Posted in Νέα